FCA

Wij maken voornamelijk veevoeders voor varkens en rundvee. Daarnaast maken wij ook wat hobbyvoeders voor o.a. pluimvee en konijnen. Iedere diersoort en leeftijd vraagt om specifieke voedingsmiddelen. Bovendien heeft ieder melkveebedrijf zijn eigen samenstelling. Daardoor produceren wij meer dan 500 verschillende samenstelling die allemaal voldoen aan de nodige certificering.

Kalvermengeling
Korrel
Meel
Grondstoffen

Hier zie je een aantal van de meest gebruikte grondstoffen in ons veevoeder. Meer dan 60% van deze grondstoffen zijn bijproducten uit de levensmiddelenindustrie. Het overige aandeel bestaat uit (voeder) granen en mineralen. De meest gebruikte granen zijn tarwe, gerst, mais en spelt. Bijproducten van de humane consumptie zijn o.a. tarwegries, kortmeelpellets en moutkiemen.

Bietenpulp
Moutkiemen
Tarwezemelen

De belangrijkste bijproducten zijn wel de eiwitbronnen. Zonnebloemzaadschilfers, lijnschilfers, maiskiemschilfers, koolzaadschroot en sojaschroot zijn allemaal bijproducten de vrijkomen bij de winning van oliën na het persen of extraheren van de zaden of bonen. Dit zorgt er toch wel voor dat veevoeders een duurzaam aspect hebben. Waar zouden al deze bijproducten anders naartoe gaan?

Lijnschilfers
Koolzaadschroot
Sojaschroot
RTRS Soja

Soja, waarschijnlijk wel de meest besproken eiwitbron. Wat gebruiken wij in onze veevoeders, enkel RTRS soja. Dit betekend dat wij enkel sojaschroot inkopen van duurzaam gekweekte sojabonen, dus zonder wouden om te kappen. Voor de volledigheid, wouden worden primair gekapt voor hardhout. Dat leegstaande areaal wordt dikwijls gebruikt voor soja teelt. Daarvan gaat 20% naar de humane consumptie en 80% (meestal het schroot) naar veevoer. Qua opbrengst daarentegen, is de verhouding andersom!

Wist-je-datje

Voor 1 kg sojaburger zijn er 800 gr sojabonen nodig, maar voor 1 kg varkensvlees slechts 330 gram.

Oorsprong veevoeders uit bieten

We proberen de dieren precies (of wat extra) te voederen naar hun behoefte op eiwit en energie, maar ook op vitaminen, mineralen en vezels. Een vezelrijk product is vb. bietenpulp, weer een bijproduct van in dit geval de suikerproductie.

Wist-je-datje

Een biet bevat slechts 18% suiker. Je kan al raden waar al de rest naartoe gaat.

Feed design lab

Als lid van het Feed Design Lab zijn wij continu op zoek naar andere duurzame eiwitbronnen en andere nevenstromen die bruikbaar zijn voor ons.

Voeders Denys is op en top een familiebedrijf waarvan de 5de generatie sinds 2017 aan het roer staat. Komende van het malen van granen met behulp van een windmolen in de jaren1880, staan wij garant voor jarenlange ervaring en kennis in het vak. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres voor kwaliteitsvol veevoeder. Maar ook voor uw mestbankaangiftes, burenregelingen, ruwvoeranalyses, rantsoenberekeningen, bedrijfsbegeleiding en zoveel meer. Zoals er te lezen staat op de achterzijde van onze vrachtwagen, "Het voeder dat U in vertrouwen koopt!', is onze slogan. Kwaliteit, vertrouwen en eerlijkheid zijn dan ook onze waarden en normen.

We houden je privégegevens privé!

We doen er alles aan om jouw privégegevens ook echt privé te houden. Wanneer je iets bij ons bestelt, wil je natuurlijk geen pottenkijkers die er met jouw persoonsgegevens vandoor gaan. Terecht ook.

We vragen wel gegevens van jou, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Welke gegevens we vragen en waarvoor we ze gebruiken lees je hieronder. Ook zie je wat je rechten zijn, wie toegang heeft tot je data en hoe lang we je gegevens bewaren.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 12 mei 2018.

Wil je meer weten?

Wil je nog meer weten, bijvoorbeeld waar jouw gegevens worden bewaard of wie toegang heeft tot jouw data? Dat kan. Hieronder lees je er meer over.

Contacteer ons

Voeders Denys

Industrielaan 30

8810 Lichtervelde

051 72 20 82

info@voedersdenys.be

© 2018 Voeders Denys NV. All Rights Reserved.